Vágólapra másolva!
A négyszeres világcsúcstartó, Pierre Frolla merült le a 64. monte-carlói Forma-1-es nagydíj kockás zászlójáért a COMEX segítségével.

Pierre Frolla május 24-én több mint 100 méterre merült egy úgynevezett szán segítségével, mindösszesen egyetlen levegővétellel, hogy felhozza a Forma-1 Grand Prix kockás zászlóját, az Operation Poseidon (Poszeidon-művelet) program keretén belül. A 100 méteres mélységben a Remorával, a COMEX tengeralattjáróval találkozott Frolla, amelynek a fedélzetén Albert monacói herceg is tartózkodott. A merülés ezen pontján a tengeralattjárótól kapta meg a zászlót Pierre.

A felszínre érkezés után ezt a zászlót több híresség is aláírta, többek között a Grand Prix első 3 pilótája. A zászlót árverésre bocsátották az AMADE nevű gyermekvédelmi alapítvány részére, amelyet Grace monacói hercegnő alapított.

A Hamilton nevű óragyártó cég egy korlátozott példányszámú, direkt erre az alkalomra készült kollekciót dobott piacra, hogy ezzel is segítsék az AMADE alapítványt. Ez a hihetetlen merülés a Grand Prix hatalmas kivetítőjén lesz majd látható a hétvégi futamon.

Az ötlet mindenesetre nem előzmény nélküli: a búvár tavaly már sikeresen végrehajtott egy hasonló merülést a futam előtt.