Vágólapra másolva!
Záhonytól egészen Szombathelyig húzott egy dorozsmai kasos parasztszekeret Aranyi László 59 éves sportember, aki  elmondása szerint az egészséges, erős és egységes Magyarország fontosságára kívánta felhívni a figyelmet, teljesítményével pedig valószínűleg bekerülhet a Guinness Rekordok Könyvébe is.

Aranyi László 2006. április 23-án indult el Záhonyból, összesen 693 kilométert tett meg 22 nap alatt, önmagát befogva a 420 kilogrammos szekér elé. Barátja, Számfira György kerékpáron kísérte. Elmondásuk szerint naponta 30 kilométert tettek meg, előfordult, hogy a szabad ég alatt éjszakáztak az út során.

A sportember a célnál újságírók és kamerák gyűrűjében elmondta: nem okozott számára különösebb nehézséget, hogy a szekeret húzva szinte minden nap a maratoni távhoz hasonló távolságot kellett gyalogolnia, egyedül talán a bakonyi dombok viselték meg, itt elmondása szerint kicsit nehezebben tudott haladni.

- Laci barátom többet is ment volna, előfordult, hogy nekem kellett visszatartanom, mert ő, ha sportteljesítményről van szó, nem tudja, mennyi az elég - mondta Számfira György.

Hozzátette: akciójukkal elsősorban a fiatalok figyelmét szerették volna felhívni arra, hogy drogok nélkül, rendszeres sportolással az ember idős koráig megőrizhető a jó kondíció, és akár komoly fizikai teljesítményre is képes lehet.

A gartulációk fogadása után Aranyi László átvette a szegedi és a szombathelyi polgármester ajándékait, megivott egy korsó sört, csak úgy "levezetésül" nekieredt egy fél maratoni futótáv teljesítésének, ekkor rajtolt ugyanis Szombathelyen a XI. Rigips maratoni stafétaverseny mezőnye.