Vágólapra másolva!
Extrém sportok művelésére alkalmas sportpálya épül Salgótarjánban a nyár közepére önkormányzati beruházásban - tudtuk meg a város ifjúsági referensétől.

A 3 millió forintos beruházáshoz 1,12 millió forintos pályázati támogatást nyert az önkormányzat a Nemzeti Sporthivataltól; ebből a pénzből az 500 négyzetméteres, öntött aszfalt burkolatú pálya készül el az északi városrészben, a Tóstrand területén - mondta Simon Lajos.

A pályaelemeket, a rudakat, ugratókat, falakat önkormányzati forrásból és szponzori támogatásból biztosítják - tette hozzá.

A sportlétesítményben több sportágat is gyakorolhatnak majd egy időben, a pálya versenyzési lehetőséget is biztosít a gördeszkásoknak, görkorcsolyásoknak, BMX-eseknek, akik a nyári vakáció idején már biztonságos körülmények között hódolhatnak szenvedélyüknek.

A programokat közösen szervezi majd a Salgótarjáni Fiatalok Extrém Sportegyesülete és az önkormányzat.

Simon Lajos elmondta: a helyszín kiválasztása nem véletlen, hiszen a fejlesztési tervek alapján a strand továbbfejlesztésével szabadidős és kulturális rendezvények kiemelt helyszínéül szolgál majd a terület. Az extrémsport-pályának is helyet adó völgykatlan a strand mellett magában foglalja a kempinget, a városi gyermektábort, az SBTC sportpályáit, a horgásztavat, valamint a tervezett lakóparkot.