Vágólapra másolva!
Öt nemzet képviselőinek részvételével kerül sor a kiokusin (kyokushin) karatésok Hungarian Open elnevezésű nyílt bajnokságára szombaton, a stílusirányzat egykori fellegvárában, Szolnokon.

A Tiszaligeti Sportcsarnokban zajló esemény csütörtöki, szolnoki sajtótájékoztatóján már kész forgatókönyvvel szolgált az esemény főbírája, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet ügyvezetője, Karmazin György.

"Igazán népes mezőny jött össze a kümite-, illetve kata-versenyre, így mind a küzdelemben, mind a formagyakorlatokban látványos, izgalmas vetélkedést láthat majd a nézőközönség - ígérte a 4. danos, egykori válogatott karatéka. - A résztvevőknek remek felkészülési lehetőség a szombati viadal a közelgő májusi, budapesti Európa-bajnokságra. A selejtezőket már délelőtt megkezdjük, a 14 órás ünnepélyes megnyitót követően a negyeddöntőkkel folytatódik a program. A Hungarian Open küzdelmeit mind a férfiak, mind a nők számára a full contact szabályai szerint, súlycsoportonként rendezzük meg."

A külföldi résztvevők között akadnak Európa-szerte ismert "verekedők", de várhatóan a magyar válogatott tagjai is beleszólnak az éremcsatákba, mivel szeretnének ott lenni a jövő havi budapesti kontinensvetélkedőn. Olyannyira, hogy például a nehézsúlyú Európa-bajnoki címvédő Török Dániel törött kézzel is vállalta az indulást a Hungarian Openen.