Vágólapra másolva!
15 centi híján 16 méternyi, rekordmennyiségű hó esett a télen a Los Angelestől 500 kilométerre északra fekvő Mammoth Mountain síparadicsomban, a Sierra Nevada hegységben, ezért júliusig meghosszabbítják a rendszerint áprilisban végződő síszezont.

Dana Van Der Hoven, az üdülőhely szóvivője emlékeztetett arra, hogy 1992-93 telén mérték az előző rekordot, akkor 15,67 méternyi hó esett. A jelenleg síelhető hóréteg vastagsága a Mammoth Mountain 1400 hektáros terepén - amelynek legmagasabb pontja 3370 méter - nem kevesebb, mint hat méter.

Ezért a síparadicsom, amely más években ilyenkor bezárja a szezont, április végéig meghosszabbította teljes üzemét, legmagasabb pályáinak zárását pedig július 4-re - a függetlenség napjára, az amerikai nemzeti ünnepre - halasztotta.

A sok csapadék az alacsonyabb fekvésű vidékek számára már nem jött olyan jól: Sacramento körzetében, San Franciscótól keletre áradások pusztítanak, és miután gátszakadás is történt, több száz személyt kellett kitelepíteni otthonából.