Vágólapra másolva!
A kis norvégiai halászfaluban évente egyszer megpezsdül az élet - idén április 5. és 9. között rendezik a snowkite-világbajnokságot Vadsóban.

Minden évben egyre több őrült fazon ugrál a kite-jával vízen és havon. Mondhatjuk, hogy a legtrendibb sport manapság. Egyébként tényleg különleges érzés az egekig emelkedni, száguldani a síléccel, vagánykodni a kite-tal. Ahogy minden sportág művelői, a snowkite-osok is imádnak versenyezni, és szeretnék kitüntetni a legjobbjaikat.

Idén a norvégiai Vadsóban rendezik a világbajnokságot, ahová a Föld minden tájáról - Kanadából, az Egyesült Államokból, Svájcból, Csehországból, Oroszországból, Ausztriából - érkeznek sportolók. A versenyre kilátogató nézőknek egyedülálló élményben lehet részük, hatalmas ugrások, hihetetlen trükkök tarkítják a versenyeket.

Vadso az egyik legalkalmasabb helyszín a snowkite-osok számára, a hosszú tél, a sok hó és a nagy szél ugyanis elengedhetetlen ehhez a sporthoz. A Norvégia legészakibb pontján fekvő városka már a XVI. században az ország egyik legnagyobb halászfalujának számított.