Vágólapra másolva!
Öt ország 123 versenyzője lép a közönség elé április 8-án, Szolnokon, a kiokusin (kyokushin) karatésok Hungarian Open elnevezésű nyílt magyar bajnokságán.

Az adattal a Zagyva-parti városban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón szolgáltak a vendéglátók. Elhangzott, hogy azért is különös öröm a nemzetközi esemény a házigazdák számára, mert egykoron a magyar kjókusin karate fellegvára volt Szolnok, számos válogatott versenyző nevelkedett Furkó Kálmán keze alatt, s rangosabbnál rangosabb viadalokat rendeztek a megyeszékhelyen, ám az utóbbi években, mintha kissé háttérbe szorult volna a többi távol-keleti küzdősporthoz képest.

- Először 1979-ben rendeztünk nagyszabású versenyt a Tiszaligeti Sportcsarnokban, s a Szolnok-kupa viadalainak sorát egy felnőtt és két junior Európa-bajnokság is színesítette - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Furkó Kálmán, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke, a Banzai KKK klubvezetője. - A tizennyolcadik után néhány éves szünet következett, ám április 8-án mi leszünk a házigazdái a Hungarian Open nyílt nemzetközi bajnokságnak. Remélhetően újfent sikerül megtöltenünk a körcsarnok lelátóit.

Az esemény remek felkészülési lehetőség is a májusi, budapesti Európa-bajnokságra, így nem véletlen, hogy az öreg kontinens számos élversenyzője tatamira lép.