Vágólapra másolva!
Kaland- és játszópark épül Kaposváron, a város korábban majálisoknak helyet adó parkjának átalakításával. A 14 ezer négyzetméternyi területen, a tervek szerint 2007-ben, olyan játszópark lesz, amely Somogy megye jellegzetességeit is bemutatva ismeretekkel gazdagítja és egyben szórakoztatja is a látogatókat.

A parkra kiírt pályázatra, kaposvári fiatalok javaslatai alapján, hat cég készített látványterveket. Ezek közül egy budapesti pályázat került ki győztesen.

Az elfogadott terv szerint megépülő szórakoztató- és élményközpont 410 millió forintba kerül. Önkormányzati költségvetésből épül meg, a remények szerint pályázati támogatással.

A parkban igazi kuriózum lesz Somogy megye térképének kicsinyített mása, ahol kisautóval, biciklivel lehet majd közlekedni. A megye jellegzetes épületei mellett többek közt a Balaton méretarányos változatával, emellett számos olyan játszóeszközzel is találkozhatnak a kaland- és játszópark látogatói, amelyekkel az országban sehol másutt.

A kisebbek például bejárhatják az öt érzékszerv "kertjét", ahol a látást egy labirintus, a tapintást egy terepasztal, a hallást mesterséges madárcsicsergés teszi próbára, míg az illatokkal és ízekkel növények segítségével ismerkedhetnek. A nagyobbak hódolhatnak az extrém sportoknak, kötélből készült mászóvárakon, görparkban, sportpályán mérhetik le ügyességüket.

Az átélt kalandok után arra is lesz mód, hogy a park vendégei megkóstolják a jellegzetes somogyi ételeket.