Vágólapra másolva!
Ha azt mondjuk, nemsokára Hollandia-Németország, illetve Belgium-Csehország válogatott meccseket rendeznek Magyarországon, biztos sokan felkapják a fejüket. Az összecsapások rá is szolgálnak az érdeklődésre, noha ezúttal nem labdarúgásról beszélünk: a fent említett rangadók a hazai rendezésű korfball Európa-bajnokság programjában szerepelnek.

Az április 16-22-ig tartó kontinensviadal legnagyobb favoritjai ezúttal is a hollandok, hiszen a szélmalmok hazájában egyedül a foci múlja felül ennek a sportágnak a népszerűségét. Ott áldoznak rá a legtöbbet, és az igazolt játékosok száma is több mint százezer, a bajnoki döntőt pedig élőben közvetíti a televízió.

A korfballt Magyarországon is egyre többen űzik, immár több mint 600 játékos szerepel a felnőtt, illetve korosztályos bajnokságokban.

Nemzeti csapatunk folyamatos résztvevője a világversenyeknek, amelyeken egyre szebb eredményeket ér el, ráadásul a magyar csapat felkészülését az utóbbi években a sportág két őshazájának számító Hollandia és Belgium elismert szakemberei segítették, illetve segítik (az Európa-bajnokságra készülő magyar csapat például nemrég tíznapos belgiumi edzőtáborozáson vehetett részt a belga származású szövetségi kapitány, Alex Elewaut vezényletével).

Ahogy az a honi szövetség honlapjáról is kiderül, a korfball, amelyben négy fiú és négy lány alkot egy csapatot, a kosárlabdától leginkább abban tér el, hogy a játékosok nem léphetnek labdával a kézben, ezért - mielőtt a játékszer a 3,5 m magasan elhelyezett gyűrűbe kerülne - a csapat tagjai hihetetlen gyors és változatos mozgásra kényszerülnek. Húsvét táján elsőrendű programnak ígérkezik a budapesti korfball-Eb figyelemmel követése, hiszen a korfballsport legszűkebb elitjének összecsapásai rendszerint látványos és közönségszórakoztató játékot hoznak.

Forrás: [origo]



A magyar válogatott meccseire az alábbi időpontokban kerül sor:

Április 16., vasárnap 18.15 óra: Magyarország - Belgium
Április 17. hétfő 20 óra: Magyarország - Spanyolország
Április 18. kedd 20 óra: Magyarország - Csehország
Április 20. csütörtök: elődöntők
Április 22. szombat: helyosztók