Vágólapra másolva!
Felszökött a dartsbalesetek száma Hollandiában azt követően, hogy nemzetközi sikereket értek el az ország dárdácskadobáló profi versenyzői.

A nemzeti büszkeség most boldog-boldogtalant arra sarkall, hogy ő is célba hajigálja a kis dárdákat, minek eredményeként sokan kapnak a kezükbe találatokat. A türelmetlenebb játékosok ugyanis nem várják meg, míg társuk kihúzgálja a céltáblából saját dárdáit, és rögvest hajítanak, mihelyt ők következnek.

Korábban sem volt mentes Hollandia az ilyen balesetektől, évente átlagosan 120 dartssérültet kellett kórházban ellátni. Főképp ujjakba és csuklókba állnak bele a tűhegyes dárdácskák, a szemsérülések ritkák.

- A táblák hevenyészett felfüggesztése is gondokat okoz, sokaknak a lábára, vagy a fejére esnek. - mondta a holland fogyasztóvédelmi szövetség szóvivőnője.

Januárban minden idők legfiatalabbjaként a 21 éves Jelle Klaasen nyerte meg a darts világbajnokságot, de a második is holland játékos lett: Raymond van Barneveld. Mindkettejük azóta nemzeti hős, de az egyes számú kedvenc természetesen Klaasen.