Vágólapra másolva!
Úgy látszik, a sivatag valóban rabul ejti azt, aki egyszer már ott járt. Így van ezzel Szilva Lajos is, aki ismét nekivág az emberpróbáló feladatnak, vagyis a marokkói sivatagban megrendezésre kerülő maratoni futóversenynek.

Április 7. és 17. között immár huszonegyedik alkalommal rendezik meg Marokkóban a világ egyik legnehezebb hosszútávfutó versenyét. A tavalyi megmérettetésen két magyar is sikerrel vette a nem mindennapi akadályokat, hiszen a célban Szilva Lajos mellett Kézdy Gábor is ünnepelhetett.

A Sportpiac magazin honlapjahttp://www.sportpiac.hu

Szilva Lajos idén is megméretteti magát, hiszen nevezett az áprilisi viadalra. A maratoni futóversenyek egyébként is alapos felkészülést igényelnek, nemhogy egy ilyen többnapos viadal, ahol ráadásul a sivatagi homokkal is meg kell küzdenie az elszánt indulóknak. A fizikális tréningek mellett a szellemet is palléroznia kell a sportolóknak, hiszen az embertelen körülmények nagyon sokat kivesznek majd belőlük. A szakaszok közt ráadásul nem tudják magukat teljesen kipihenni az atléták, mivel nem szállodai körülmények közt szállnak majd meg, hanem a sivatagban felállított sátortáborokban kell álomra hajtaniuk a fejüket. Ott pedig ugye minden van, csak éppen a pihenéshez szükséges feltételek hiányoznak.

Forrás: Sportpiac