Vágólapra másolva!
A kék ég és a napsütés feltétlen hiányzott a tavalyi freestyle sí-és snowboard versenyen a Kékesen, de idén erre egy rossz szót nem szólhatunk. Persze ami a legszebb a dologban, az a résztvevők 70 feletti száma. Jelen volt a magyar profi mezőny tele magyar bajnokokkal (Balogh Ádám, CTM, Mathieu, Athieu, Lego, July, Rózsi, Bence, aki Bánkúti, Karsai Viktor, kis Maki, TomTom és még biztos sokan mások) de nagyon örömteli, hogy mintegy 50 amatőr is rajthoz állt, ami jó jel a magyar snowboard és sí freesyle-osokat tömörítő rétegének.

A zsűri is igazi nagy nevekből állt, Bodoki Roli, Sticó és Bécsy Bazsi álmukban sem gondolták, hogy mintegy 200 ugrást kell végig nézni és pontozni. Az amatőr fiúk két ugrással bizonyíthattak az elődöntőkben, ebből került ki a síelők hármas, a snowboardosok hatos döntője. Ez utóbbiból amatőrben 42-en neveztek. A profik egy fél órás jamet nyomtak, itt 3 síelős és 6 boardos került a fináléba. Ők a korlátokat s igénybe vehették abban a reményben, hogy ezzel pozitív irányba mozdítják el pontjaik sorsát. A csajoknál pedig nem is volt szükség fináléra, a 7 szépség egy sessiont mutatott be, így alakult ki a végeredmény.

A jó időnek és a sok hónak köszönhetően ráadásul rengetegen (az Mátra Centrum jegyirodája szerint a nap során 3500-an voltak a Kékesen aznap) fáradhattak le a jó öreg Szergej poénjaitól, aki végig igyekezett a versenyzők és a mit sem sejtő nézők agysejtjeit lebénítani.

Késő délután az érmeket Bodoki Roland és Pajor Ági (MSBSZ) adta át. Sallai Juli átvette élete második Fundango dzsekijét, amit az érem és a djuice ajándék mellé kapott, a síelőknél 2 fő állt dobogóra, hiszen Szörényi Atyő mindmáig ismeretlen okokból nem indult a döntőben. Lehet, éppen etetés volt, hiszen egyéves kislánya a pálya mellett szorított a papának.

Vasárnap ingyenes snowboardoktatást kaphattak azok a teljesen kezdő vagy félamatőr sportbarátok, akiknek elfogadható volt Bodoki Roli személye. Nem is csoda, hogy voltak csajok rendesen. Ennek a napnak köszönhetően hússzal biztosan nőtt a snowboardosok száma. Ha pedig jövőre megnyílik a Kékes északi pályája (ami a mai állás szerint 98,9%), akkor azon a lejtőn egy nagyon komoly park épül fel. Tehát jövőre az északin, de előbb még egy hónap múlva Murauban (a magyar bajnokság helyszíne).

Forrás: Sportpiac

II. Fundango Big Air



Eredmények:

Snowboard profi - férfi:
1. Karsai Viktor
2. Bertha Ákos
3. Balogh Ádám

Snowboard amatőr - férfi:
1. Szabó Ádám
2. Bérci Viktor
3. Ráckövesi Márk
4. Gaál Benedek
5. Lajtner Tamás
6. Szász Endre

Snowboard - női:
1. Sallai Júlia
2. Gyarmati Kata
3. Harmat Rózsa
4. Gyarmati Anna
5. Sallay Borbála
6. Fränk Szandra
7. Kiska Ramóna

Sí profi - férfi:
1. Trso Lukas
2. Bánkúti Bence

Sí amatőr - férfi:
1. Makara András
2. Szabó Bendegúz
3. Répási Máté

Legbevállalósabb csaj különdíja:
Gyarmati Anna

Ifjú titán különdíja:
Vajkó Gergő