Vágólapra másolva!
Magyar sportdiplomáciai sikerrel kezdődött meg a svéd fővárosban a jéglabda, nemzetközileg használatos nevén, a bandy B csoportos világbajnoksága: Ádámfi Attilát, a magyar szövetség alelnökét a Nemzetközi Bandy Szövetség (FIB) alelnökévé választották.

A kongresszus döntése azt is jelenti, hogy ő lett a sportág 51 éves történetében az első, aki aktív játékosként került be a FIB vezetőségébe.

Szintén a magyar jéglabdasport erőfeszítéseinek nemzetközi elismerését jelzi, hogy Árvai Dánielt, a hazai szövetség elnökét (aki szintén tagja a nemzeti válogatottnak) a fejlesztési bizottság elnökévé választották.

A jégen azonban már kevésbé ment a magyaroknak: a vb első napján a csapat, a csoport két legerősebb együttesével találkozott, és - amúgy a papírformának megfelelően - mindkettőtől kikapott: a tavaly még A-csoportos Egyesült Államoktól 10:1-re, Kanadától pedig 3:0-ra.

De aztán megszakadt a rossz sorozat, hiszen a két vereség után két győzelemmel folytatta szereplését a magyar jéglabda-válogatott a stockholmi B-csoportos világbajnokságon.

Az együttes Hollandia ellen 3-1-re, Észtországgal szemben pedig 3-2-re nyert.

Eredmények:

Magyarország-Hollandia 3-1
a magyar góllövők: Kordisz András 2, Torday-Nagy Szabolcs 1

Magyarország-Észtország 3-2
a magyar góllövők: Gál Krisztián, Torday-Nagy, Kordisz 1-1