Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr Lovász Laurának, azaz a hétvégi kreischbergi snowboard Világkupa-futam legjobb 25 helyezettje közé kerülni. Így elszállt az utolsó előtti lehetőség az olimpiai kvalifikációra. Jövő héten Olaszországban még lehet javítani.

Laura a FIS Világkupa-sorozatának ún. parallel óriás-műlesiklás számában érdekelt (itt párokba rendeződve vívnak meg egymással a versenyzők), ebben a kategóriában ezúttal csupán a 47. hely jutott a magyar lánynak.

Lovász Laura azt követően került a torinói téli olimpia közvetlen közelébe, hogy tavaly több Világkupa-futamon is sikerült a legjobbak közé férkőznie. Az olimpiai kvalifikációhoz legalább egy 25. helyezésre lenne szükség valamelyik Vk-futamon. Laura volt már 26. is, Mariborban pedig összejött ugyan a 25. hely is, ám az a futam még nem tartozott a kvalifikációs versenyek közé. A jövő heti olaszországi viadal lesz az utolsó lehetősége a magyar snowboardernek, hogy - a sportág hazai történetében elsőként - kivívja a téli olimpián való részvétel jogát.