Vágólapra másolva!
Két brit technikai búvár, Leigh Cunningham és Mark Andrews december közepén 205 méter mélyre merült Sarm el-Sejk közelében a Yolanda roncsához.

Májusban már több merülést hajtottak végre a roncsnál a zátony meredeken zuhanó fala mentén, ahol az 1985-ben elsüllyedt szállítóhajó nyugszik. 160 méteren találták meg a hajó orrát és más roncsdarabokat. Decemberben egy tízfős nemzetközi búvárcsapat kíséretében tértek vissza, hogy megtalálják a legmélyebben levő részt, a hajó tatját.

- Egy ötnapos merülési sorozatra került sor, három napig levegős mélymerüléseket hajtottunk végre az alkalmazkodás kedvéért, illetve hogy felmérjük a roncs helyzetét - mondta el Mark Andrews a Divernetnek. - Utána egy trimixes merülésre került sor az orrhoz 155 méterre, majd egy másik a tathoz 205 méterre.

A mélyebb merülésen alig öt és fél perces fenékidő jutott a búvároknak a 3 óra 24 perces teljes merülési időből. Ekkor és a többi merülés alatt a mentőegységek és a dekompressziós kamra Sarmban készenlétben álltak bármilyen baleset esetére.