Vágólapra másolva!
Pénteken kezdetét veszi Visegrádon a XI. Ana Sumo Európa-bajnokság a Toyota-kupáért. A versenyt megelőző sajtótájékoztatón Stephen Gard, az Európai Szumó Szövetség főtitkára elégedettségének adott hangot a szervezést illetően.

- Amikor Ausztria és Németország visszaadta a kontinensviadal rendezési jogát, tudtam, hogy csak Magyarország képes két hónap alatt megszervezni egy ekkora rendezvényt. - dicsérte a magyar szövetséget a főtitkár. - Úgy látom, hogy a visegrádi verseny még a tavalyi, szolnoki Eb-nél is színvonalasabb lesz, az indulók listáján végigtekintve pedig megállapítható: az utóbbi tíz év legizgalmasabb kontinensviadalára lehet számítani. - fogalmazta meg várakozásait Stephen Gard.

A verseny pénteken a junior és kadett szumósok küzdelmével kezdődik, szombaton a felnőtt női és férfi mezőny dönt az érmek sorsáról, vasárnap a csapatverseny mellett az open kategória mérkőzéseit bonyolítják le.

- 21 országból 300 versenyző érkezését várjuk - jelentette ki Elek Sándor. - A német, az észt, a finn és az angol csapat már meg is érkezett Magyarországra. A visegrádi nagyparkolóban felállított óriási sátorban jelenleg is zajlik a küzdőtér előkészítése - számolt be a legújabb fejleményekről a Magyar Sumo Szakszövetség általános alelnöke.

Rekordlétszám az amatőr szumó-Eb-nsportx-mag20050601rekordletszam.htmlOlimpiai ezüstérmes birkózó a szumó-Eb-nsportx-mag20050526olimpiai.htmlZajlanak a szumó-Eb előkészületeisportx-mag20050525zajlanak.htmlSzumó-Eb japán klasszisokkalsportx-mag20040506szumoeb.html