Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megkezdődött a 2005-ös strandfociszezon: ennek alkalmából az Omszki-tónál egész napos gálát rendeztek.

A kedvelt nyári szórakozás immáron tizenegyedik idényét tapossa Magyarországon, és ebben az esztendőben minden eddiginél sűrűbb programja lesz a játékosoknak. A hagyományos - öt helyszínt érintő - Borsodi strandfoci országos bajnokság mellett, először rendezik meg Powerade Beach Soccer Liga tornákat június 11-én, 12-én, 17-én és 18-án, ahol a legerősebb hazai profi csapatok lépnek majd a homokra. A sorozat első két helyezettje képviselheti majd Magyarországot egy bécsi nemzetközi szupertornán.

A sportág gyors fejlődését mutatja, hogy ebben az esztendőben először rendeznek junior korú játékosoknak is küzdelmeket. Az utánpótlás-nevelést Bánfi János korábbi válogatott labdarúgó irányítja. A fiatalabbak mellett a hölgyek is megmutathatják tudásukat. Rendkívül fontos a strandfoci népszerűsítése, hiszen a szakág szeretne ott lenni a 2008-as pekingi olimpia bemutató sportágai között.

A magyar válogatott július 8. és 10. között az Euroliga B csoportjában szerepelhet, olyan csapatokkal együtt, mint Anglia, Hollandia és Belgium. A torna első három helyezettje kvalifikálja magát a monacói szuperdöntőbe, ahol a világ elitje találkozik.

- A profi bajnokság elindulásával jóval több játékos közül válogathatunk, és ez némileg megkönnyíti a helyzetünket. Természetesen az a célunk, hogy ott legyünk a hercegségben, de ehhez óriási bravúrra lesz szükségünk. - nyilatkozta Bene Ferenc szövetségi kapitány.