Vágólapra másolva!
A világhírű extrém sport-mix, az xterra végre hozzánk is eljön, és a Világkupa-sorozat versenynaptárában jövőre már minden bizonnyal ott szerepel majd a visegrádi futam is, ezért idén főpróbát tarthatsz a helyszínen.

A komoly neveket felsorakoztató nemzetközi verseny teljesen nyílt, az indul, akinek kedve van! Időpontja június 11. szombat, a helyszín pedig a Dunakanyar. 1200 méter úszás, 34 km mountain bike-ozás, és végül 11 km terepfutás a letudni való adag, amit egyedül, esetleg bátorság hiányában, 2-3 fős váltóban lehet teljesíteni. Minden korosztály és kategória egyszerre, azonos feltételekkel indul.

Az xterra versenysorozatra nem jellemző a túl sok szabály. A legfontosabb, hogy a résztvevők (és a nézők is) jól érezzék magukat, hogy komolyabb sérülés nélkül teljesítsék a távot, és hogy sikerélményekkel gazdagodva gondoljanak majd vissza erre a szombatra.

A verseny teljesítése már magában is komoly feladat! A szerencsés győztesek tisztességes pénzmaggal térhetnek majd haza. A táj pazar, az idő szép lesz, az erdei-hegyi pálya pedig igazi montis csemege! Nevezni ott Visegrádon lehet, legkésőbb a rajt előtt 30 perccel.

Az indulókat ebéddel, többszöri frissítővel, a célban "feltöltő" menüvel, kerékpár szervizzel kényeztetik a rendezők, hogy minden sportoló jól érezze magát. A fejvédő használata kötelező, a Dunában való úszáshoz pedig akár neoprén is használható.

Azok is remekül szórakoznak majd, akik nem indulnak a versenyen, hiszen számos kiegészítő program szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A verseny után Xterra és más extrém sport filmeket nézhetsz, hazai és külföldi versenyzőkkel kérdezhetsz, piknikezhetsz, sőt, még triatlon tombola is lesz.

Forrás: Sportpiac



Kategóriák:
U23 (14-23)
Felnőtt (24-39)
Senior I. (40-59)
Senior II. (40-59)
Veterán (60-)
Váltók