Vágólapra másolva!
Turistáknak és a lovassportok kedvelőinek egyformán kuriózumokat ígér a Pásztorok ünnepe, illetve a Hortobágyi Lovasnapok - hangzott el a május 13. és 16. között sorra kerülő esemény keddi sajtótájékoztatóján, Debrecenben.

A pünkösdi ünnep során világbajnokok részvételével fogathajtóversenyt, illetve országos korosztályos és A kategóriás díjugratóversenyt is lebonyolítanak a Hortobágy állatait és tartásukat bemutató rendezvények mellett.

- A legjobb harminc pünkösd hétfőjén díjugrató derbin indul, majd délután a kettes- és négyesfogathajtókért szoríthat - ismertette röviden a programot Fintha Gábor, a magyar fogathajtó-válogatott szövetségi kapitánya, akivel együtt megjelentek a sajtótájékoztatón a tavalyi, kecskeméti világbajnokságon csapatban aranyérmet szerzett hajtók, Dobrovitz József, Kecskeméti László és Lázár Zoltán is.

Ráadásul mindhármukat láthatja a nagyközönség, hiszen hétfőn 14 óra 30 perctől a négyesfogathajtók kombinált akadályhajtó versenye kezdődik, előttük, 13 óra 20 perctől pedig a legjobb kettesfogatok versengenek. Utóbbiak az idén Salzburgban rendezendő világbajnokságra készülnek gőzerővel, míg a négyesek a legnagyobb hagyománnyal rendelkező aacheni viadalra, amelyen a magyar csapat címvédőként indul.