Vágólapra másolva!

Lázárék a szilvásváradi lipicaiak mögött

Hosszú távú megállapodás jött létre a Lázár fivérek, a Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság és a Szilvásváradi Lovasklub között, melynek révén a jövőben az összesen 11-szeres világbajnok testvérpár hajthatja a világhírű lipicai méneket.

Ezt szerdán, a Domonyvölgyben tartott sajtótájékoztatón jelentették be az érintett felek.

"Már régen megfogalmazott cél, hogy a legjobb lovak a legjobb hajtó keze alatt versenyezzenek, s ezért gondoltunk Zolira, aki örömmel vállalta feladatot" - mondta Dallos Andor, a ménesgazdaság igazgatója.

Lázár Zoltán a szerződés értelmében már nem a Lázár Lovaspark színeiben fog versenyezni, hanem a Szilvásváradi Lovasklub igazolt sportolója lesz, azaz tulajdonképpen Bozsik József helyét veszi át.

"A mostani megállapodás nem azt jelenti, hogy már idén szilvásváradi lovakból áll majd a fogatom, ugyanis azok beépítéséhez idő kell. Ennek, a remélhetőleg mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolatnak valószínűleg csak négy év múlva lesz meg az eredménye" - mondta a tavalyi kecskeméti négyesfogathajtó-világbajnokságon csapatban arany-, egyéniben egyelőre - amíg a doppingoláson ért német Michael Freundot meg nem fosztják első helyétől - ezüstérmes Lázár Zoltán.

Bátyja, Vilmos továbbra is saját klubjuk színeiben hajt, de egy-egy nagy versenyre - előzetes egyeztetés után - ő is beépíthet fogatába lipicai lovakat.

Fintha Gábor szövetségi kapitány beszámolt arról, hogy a szeptemberi, salzburgi kettesfogathajtó-vb-re a magyar hajtók számára három válogatót írtak ki, melynek eredményei alapján jelölik ki a három egységet felvonultató csapatot, illetve az egy egyéni indulót.