Vágólapra másolva!
A világ jelenleg legjobb nőihódeszka-eseményének a hivatalos neve: Roxy Chicken Jam. A verseny transzkontinentális, vagyis Amerikában és Európában is készül "csirkedzsem", karácsony előtt Utahban fagyasztották magukat a résztvevők.

Egy kizárólag nőknek rendezett snowboard-versenynek mi lenne jobb névadószponzora, mint egy női snowboard-ruhamárka? Innen ered a világ jelenlegi legjobb nőihódeszka-eseményének a hivatalos neve: Roxy Chicken Jam. Az amerikai verzióra, a Utah állambeli Park City Mountain Resorthoz a világ 30 legjobb női snowboardosa kapott meghívást, akik december 16. és 18. között "jameltek" egyet a 2002-es olimpia hivatalos pályáján.

A versenyt Jam formátumban bonyolították, vagyis a résztvevőknek két órájuk volt arra, hogy az ugratókon és korlátokon technikailag és látványilag a legmeggyőzőbb gyakorlatot mutassák be. A zsűri az "összesített benyomást" (overall impression) értékelte, vagyis le kellett őket nyűgözni. A döntőbe nyolc hódeszkás jutott be, akiknek egy órájuk volt a bizonyításra.

A Park City Mountain Resorton a résztvevők és a nézők első benyomása az időjárással volt kapcsolatos. Igen hideg fogadta a lányokat, vacogtak a zsűri tagjai is, de legalább a nap sütött - legalábbis a selejtezők során. A legjobb nyolc közé, vagyis a döntőbe nyolc goofy (fordított) állású lány jutott - ezt a tényt valószínűleg sokáig elemzik még.

A döntő napjára a hó is megjött, ami azt jelentette, hogy a friss borítás miatt lassabb volt a pálya. Ez sem szegte kedvét azonban a verseny "Lance Armstrongjának", aki idén is nyert. Ő nem más, mint Natasza Zurek.

Zurekkel együtt az öt legjobb "csirke" - Priscilla Levac, Cheryl Mass, Jenny Jones és a helyiek meglepetésembere, Christina Marie Curry - meghívást kap az európai show-ra, a European Roxy Chicken Jamre, amit a svájci St. Moritzban rendeznek majd 2006 április 7-9 között.

A döntő végeredménye:
1. Natasza Zurek (díjazás: 12000 dollár)
2. Priscilla Levac (5000)
3. Cheryl Maas (2000)
4. Jenny Jones
5. Christina Curry
6. Tara Dakides
7. Silvia Mittermueller
8. Leanne Pelosi

Legjobb trükk:
Cheryl Maas (Hollandia) backside 720 - a nagy kickeren.