Vágólapra másolva!
Mennyit bír az emberi szervezet? Hol van a pont, amikor már nincs semmilyen erő, amely megállítaná a végső leépülést? Nos, íme egy lehetséges variáció.

Szigeti Péter jógaoktató és neje úgy határozott, elvonul a világ elől. Ebben nem is lenne semmi különös, hiszen sokan teszik ezt, de a többség általában ilyenkor vesz egy repülőjegyet Bora Borára, esetleg a Maldív-szigetekre és három hétig lógatja a lábát az óceánba. Nos, a Szigeti család nem így csinálja.

A házaspár ugyanis december 11-én éjfélkor olyan meditációs kísérletbe kezd , amely a legtöbb ember számára garantáltan halálos véget érne. A terv ugyanis az, hogy három héten keresztül böjtölnek, az első héten semmit sem esznek és isznak, míg a második héttől kizárólag gyümölcsleveket fogyasztanak.

A szakértők szerint az első hét a legveszélyesebb, hiszen a szervezet - elvileg - nem tud folyadék nélkül meglenni, 3-4 nap alatt leállhat a veseműködés, aztán az ötödik nap beállhat a halál is.

Szigeti Péter úgy gondolja, ez nem fog bekövetkezni. "A hit, a meditáció és a környezetből kinyert energia elég lehet ahhoz, hogy életben maradjunk. Segítségünkre lesz a jó néhány olyan ember, aki már sikerült ez a meditáció."

Szigetiék azonnal befejezik a kísérletet, amint az állapotuk kritikussá válik , nehogy valami visszafordíthatatlan kárt szenvedjen a szervezetük.

Az eseményt interneten bárki figyelemmel kísérheti a nap 24 órájában, egy hét múlva pedig mi is beszámolunk a kísérlet részleteiről.

Ruprecht Vilmos