Vágólapra másolva!
Minden idők legnépesebb mezőnye vesz részt a november 30. és december 4. közötti szegedi kick-box világbajnokságon: várhatóan 84 ország csaknem ezer versenyzője lép majd pástra illetve a kötelek közé a három szabályrendszerben, semi-, light- és full-contactban rendezendő vb-n.

Bár a sportág legjelentősebb világszövetsége, a WAKO 120 tagországot számlál, eddig egyetlen világversenyen sem indultak annyian, mint amennyien ezt az előzetes nevezések szerint a csongrádi eseményen megteszik. A magyarországi világbajnokságra valószínűleg minden kontinensről érkeznek versenyzők, a sportág meghatározó nemzetein kívül olyan, hazánkban ritkán látott vendégek is megfordulnak majd Szegeden, mint Banglades, Mongólia, a Seychelle-szigetek vagy Új-Zéland sportolói.

A sportág legjelesebb hazai képviselője ma vitathatatlanul Pruzsinszky Ivett, aki két világbajnoki győzelme mellett a női ökölvívók között is kiverekedett magának egy vb-aranyat. Felmerülhet a kérdés, hogy ha ilyen eredményes a "pofonok völgyében", akkor Szegeden miért nem full-contactban, hanem a legfeljebb félerős ütéseket és rúgásokat megengedő semi-contact és light-contact szabályendszerben indul. A válasz, mondhatni, pofonegyszerű: Pruzsinszky Ivett jobban szereti a pörgős, technikás meccseket, ugyanakkor a vb-n a szabályok szerint a full-contact mellett másban nem indulhatna.

Ezért inkább a semivel és a lighttal próbálkozik párhuzamosan, és szeretne mindkettőben nyerni: "Két éve a light döntője után sírtam Párizsban, amikor kikaptam. Az járt a fejemben, hogy soha többé nem lesz lehetőségem duplázni egy világbajnokságon. Remélem tévedtem, elvégre semiben címvédő vagyok, lightban pedig egyszer már tényleg össze kell jönnie az aranynak!" - mondta az esztergomi világklasszis.