Vágólapra másolva!
A szervezők szerint a világ eddigi legkeményebb extrém váltóversenyére kerül sor november 19-én - a földön, vízen, levegőben zajló fokvárosi viadalon magyar csapat is rajthoz áll.

A hegyifutásból, siklóernyőzésből, kerékpározásból és kite-szörfből álló versenyen huszonegy országból több mint 50 négytagú váltó áll majd rajthoz. A magyar csapatot Szaplonczai Mátyás kite-szörfös, Melts András többszörös bajnok hegyikerékpáros, Csillag Balázs futó (5000 méteres síkfutásban magyar csúcstartó) és Lőrincz Mátyás siklóernyős alkotja.

Ami biztosnak látszik, az az, hogy a Jóreménység-fokánál szokatlanul látványos versenyt láthatnak majd a dél-afrikai nézők - a versenyzők pedig nem mindennapi erőpróba előtt állnak.

Az elsőként induló kite-szörfösöknek 15 kilométert kell megtenniük széllel-vízzel hadakozva. Őket a kerékpárosok követik, akiknek roppant technikás, gyors, 36 kilométeres pályát jelöltek ki. Ha sikerrel leküzdötték a füves, homokos, sáros és aszfaltos szakaszokból álló, városi és terepakadályokkal egyaránt nehezített távot, egy kikötő melletti kastélynál továbbadhatják a váltóbotot. A futókra 12 kilométeres valódi hegyifutás vár: a tengerszint fölött több mint ezer méter magasságon váltják őket az ernyősök. Utóbbiaknak nemcsak siklaniuk kell, hanem még futniuk is a felszereléssel, hogy mielőbb elérjenek a második felszállóhelyre és az újbóli nekirugaszkodás után eljussanak a végcélba.

A Dél-Afrika gyönyörű vidékén zajló verseny győztesei elnyerik a Red Bull Cape Town Man (azaz a Fokváros embere) címet, és tízezer dollárral lesznek gazdagabbak.