Vágólapra másolva!
Újabb jégpályával gyarapodott Budapest. A WestEnd üzletközpont tetőkertjében kedden átadott Jégterasz a nagyközönség számára pénteken 18 órakor koncertekkel (Fresh, Torres Dani) nyit, s március végéig a hét minden napján 8-24 óráig várja az érdeklődőket.

"A 2200 négyzetméteres jégfelületű létesítmény kivitelezése során a hűtésre 250 kilométer, azaz a Budapest-Bécs távolságnak megfelelő hosszúságú csőrendszert fektettünk le, ebben 17 ezer liter környezetbarát hűtőfolyadékot használunk fel. Továbbá öt villanymozdonynak elegendő áramot vezettünk fel a tetőkertbe" - tájékoztatott Selmeci Zoltán, a Sky Ice Team Kft. ügyvezető igazgatója a helyszínen tartott keddi a sajtótájékoztatón, amelyet bemutatókkal is fűszereztek.

A Jégteraszon többek között az Európa-bajnok Sebestyén Júlia, valamint a néhány napja a bécsi kvalifikációs versenyen ugyancsak olimpiai kvótát szerzett Tóth Zoltán is ízelítőt adott a tudásából.

"Az oktatást szívügyünknek tekintjük, ezért profit nélkül, önköltségi áron határoztuk meg a belépő árait, hogy minél több fiatalnak lehetőséget tudjunk adni"- mondta el a házigazdák részéről Selmeciné Csordás Mária, a Rozmaring SE Műkorcsolya Szakosztályának vezetője annak kapcsán, hogy hétköznap délelőttönként várhatóan az iskolai testnevelés órák révén lesz nagyüzem a pályán.

Hétvégenként Jégdiszkó várja a leginkább megcélzott 15-26 éves korosztályt, Mikulásra, karácsonyra, szilveszterre, a farsangra, valamint Valentin-napra pedig külön rendezvénnyel készül majd a Jégterasz. A jegyárak napszakoktól függően 390 Ft-tól 690 Ft-ig változnak, a Jégdiszkók és rendezvények belépője pedig 790 Ft lesz. A Jégteraszon korcsolya kölcsönzésére is van lehetőség

Fábik Tibor