Vágólapra másolva!
Ezúttal a rettegett ragadozó az áldozat... Többször hallottunk már arról, hogy külföldön komoly felháborodást keltett az, ha valamelyik áruházlánc cápahúst kínált különlegességként. Nos, legutóbb az egyik hazai nagykereskedelmi áruházlánc akciós újságjában tűnt fel ez az igencsak vitatott "termék", tehát a búvároknak nem kell távoli országokba utazniuk, ha látni szeretnének egy valódi cápát - kérdés, hány embernek okoz ez igazi örömet.

Talán még azok is tisztában vannak a cápa rendkívüli jelentőségével a táplálékláncban, akik nem a szerelmesei a búvárkodásnak, a búvárok pedig rendszeresen bojkottálják azokat a boltokat és éttermeket, ahol cápahúst árulnak. A sarmi cápás étterem bezárásáról éppen úgy tudósított a divecenter.hu, mint az Angliában cápahalászatot tervező vállalkozó kudarcáról, vagy a Lidl áruházak németországi boltjaiból eltűnő cápákról.

Természetesen mi nem kívánunk ítéletet mondani senki felett, hiszen álláspontunk a környezet védelmét illetően eddig is egyértelmű volt, a történtek fényében pedig mindenki olyan következtetést von le, amilyet a szíve diktál.

Forrás: Divecenter
Ehhez nehéz mit hozzátenni...


Azt sem tudhattuk meg, milyen forrásból, melyik országból származik a kínált előhűtött egész cápa, hiszen erre szintén nem kaptunk választ (mindez talán a "Kommunikációnkat a nyitottság jellemzi" alapértékkel van összefüggésben), de mi természetesen továbbra is nyitottak vagyunk arra, hogy közzétegyük a cég álláspontját a cápaárusítással kapcsolatban.