Vágólapra másolva!
Tíz nemzet 50 versenyzője jelezte részvételi szándékát a díjlovagló Világkupa magyarországi fordulójára. A kaposvári Pannon Lovas Akadémián péntektől vasárnapig sorra kerülő viadalra az elmúlt évekhez hasonlóan világsztárokat várnak a szervezők - hangzott el a keddi, kaposvári sajtótájékoztatón.

Az előzetes nevezésekből kiderül, hogy több neves német lovas, így a korábbi profi bajnok Udo Lange is nyeregbe száll, de a világranglista élmezőnyéhez tartozó kanadai bajnok, Christilot Hansen-Boylen is tiszteletét teszi a somogyi megyeszékhelyen. A házigazdák számára csak az okoz némi fejtörést, hogy szinte egy időben a kaposvári versennyel, Athénban is rendeznek egy Vk-fordulót, s ez megosztja az élmezőnyt.

A külföldi indulók mellett szinte a teljes magyar élvonal is képviselteti magát a háromnapos viadalon. A magyar bajnok Dallos Zsófia, valamint a többi válogatott is szeretné felmérni, hogy mire elég a tudása ebben a mezőnyben.

A programban hét versenyszám szerepel, és várhatóan a szombat délutáni Nagydíj és a vasárnap délutáni zenés kűr hozza majd a legtöbb izgalmat.