Vágólapra másolva!
Európából egyedüliként Török Dániel indulhat az október 8-án és 9-én Tokióban sorra kerülő, 37. alkalommal kiírt All Japan abszolút kategóriás versenyen, amelyen összesen 120 karatéka vesz részt.

Az idén sikert sikerre halmozott a magyar versenyző, aki a legendás Mini együttes fuvolistájának, Török Ádámnak a fia. A majdnem kétméteres sportoló januárban a K1 szabályrendben győzelemmel debütált, a kjókusin (kyokushin) karatés versenyeken előbb a februári Hungarian Openen, majd az áprilisi, dániai kontinensviadalon is aranyérmet szerzett. Júniusban Japánból, az Osaka Világkupáról a "Legjobb Küzdő" címet hozta haza, ám csak az ötödik helyen végzett, mert a negyeddöntőben a japán Cugagosival szemben - igencsak vitatható bírói ítélettel - alulmaradt.

Amint az a keddi budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, e jogtalannak ítélt vereség nagyon megviselte Török Dánielt, akit a visszavágás vágya azóta is fűt.

Az All Japan a világ második legrangosabb viadala, az ottani győzteseket afféle félistenként tisztelik a távol-keleti országban. Török a tavalyi szereplésével komoly tekintélyt vívott ki magának, népszerűsége a legjobb hazai versenyzőkével vetekszik, s most is az esélyesek közé sorolják.

Elszántságára jellemző, hogy mivel egyetlen szervezet sem állt mellé, és szponzort sem sikerült szereznie, zenész édesapjával együtt saját zsebből állják a tokiói utazás költségeit.