Vágólapra másolva!
A hagyományoknak megfelelően idén is Debrecenben, közelebbről a Főnix Csarnokban rendezik meg augusztus 19-én a világ egyik legnépszerűbb küzdősportja, a több keleti harcművészet elemeit vegyítő K-1 magyar Grand Prix-döntőjét, amelynek a győztese lehetőséget kap jelentősebb európai K-1-es versenyeken való indulásra is.

Az esemény apropóján megtartott keddi sajtótájékoztatón Katona Attila, a K-1 magyarországi licenctulajdonosa elmondta, nyolc nehézsúlyú versenyző küzd meg a koronáért a Főnixben, és az indulók eredményeit és felkészültségét tekintve minden bizonnyal az eddigi legnívósabb tornát láthatja a közönség. A rendezési költségek mintegy hétmillió forintra rúgnak, amelyet szponzori támogatásokból, illetve a jegybevételből igyekeznek kompenzálni.

A 17:30 órakor kezdődő gálára 2000, 3000 és 6000 forintos áron vásárolhatók jegyek Debrecenben több helyszínen - Főnix Csarnok, Tourinform, Debrecen Plaza -, illetve lehet belépőt rendelni az interneten is.

A nyolcas mezőnyben hat magyar - Bertalan Zsolt, Karacs Attila, Kis Sándor, Nagy Tibor, Varga Balázs és Zilai Sándor -, egy román és egy francia harcos található, valamennyien kiváló eredményekkel rendelkeznek saját sportágukban, többen is világ- vagy Európa-bajnoki győztesek, érmesek.

A K-1 szabályainak megfelelően a versenyzők egyenes kieséses rendszerben küzdenek, egy találkozó időtartama normál esetben 3x3 perc. A nagy érdeklődésre számot tartó gálán emellett két K-1 Max - ezen csak 75 kilogramm alatti versenyzők indulhatnak - mérkőzés, valamint két Super Fight meccs szerepel a programban, ez utóbbin többek között Varga Péter mérkőzik meg a nagy névnek számító cseh Pavel Majerrel.

Az idei gálát megtiszteli jelenlétével a K-1 két nemzetközileg nagyon magasan jegyzett, rendkívül eredményes versenyzője, a holland Ernesto Hoost és a francia Jerome LeBanner is.