Vágólapra másolva!
Pénteken és szombaton rendezik az immár több mint másfél évtizedes hagyományra visszatekintő Démász-kupa nemzetközi evezősversenyt, amely Európa leghosszabb és legrövidebb viadalát is magában foglalja.

Az erőpróbát első alkalommal 1989 augusztusában, 50 résztvevővel tartották meg, jelenleg azonban már a 200 főt is meghaladja a mezőny, az összes magyar evezős- és túraevezős szakosztály képviselőin kívül számos külföldi egység indul.

A regatta technikailag két részre osztható: az első a Budapest-Baja nemzetközi hosszú távú verseny, amely 174 km-es távjával Európa leghosszabb folyóvízi viadalának számít. A futam a rendezvény első napján, pénteken reggel 5 órától körülbelül este 9 óráig tart. A második részre szombaton kerül sor, a Sugovicán. A sprintverseny, a maga 500 méteres távjával a legrövidebb evezősverseny a kontinensen.

A viadal egyik különlegességét jelenti, hogy a versenytáv bármilyen hajóegységben teljesíthető: férfi, női és vegyes kategóriákban, életkori megkötések nélkül.

A program:
Démász-kupa nemzetközi hosszú távú evezősverseny: táv: Budapest-Baja, 174 km rajt: péntek, 5 óra, Budapest, UTE Sporttelep cél: Baja

Sprintverseny: rajt: szombat, 14 óra, Baja