Vágólapra másolva!
Szombaton nyitja meg kapuit a miskolctapolcai kalandtúrapark, ahol igazi kuriózum, Magyarország legnagyobb természetes környezetben épült kötélpályarendszere várja a látogatókat.

A parkot sajtótájékoztató keretében mutatták be a bátor újságíróknak, akik igencsak vonakodtak a hatalmas "kötélcsúszda" kipróbálásától.

Czinkné Sztán Anikó, a parkot működtető vállalat szóvivője elmondta: a kalandtúrapark létrehozásának elsődleges célja, Miskolctapolca szolgáltatási infrastruktúrájának fejlesztése mellett az volt, hogy minden korosztály számára különleges szabadtéri szórakozási lehetőséget teremtsenek.

- Itt található Magyarország legnagyobb, természetes környezetben épült kötélpályarendszere is. A pályarendszer mintegy ezer négyzetméteres területen helyezkedik el, és huszonöt akadálypálya, valamint egy ötven méter hosszúságú tiroli csúszda teszi változatossá. - részletezte a szóvivő.

Beszámolt arról, hogy kétfokozatú kötélrendszeren próbálhatják ki a látogatók a bátorságukat és ügyességüket, a könnyebb, három-hat méteres magasságú kék pályán, illetve a piros színű hat-nyolc méter magas szakaszon.

- Az építéshez mintegy ezerkétszáz méter acélhuzalt használtunk fel, a kötélpálya hossza így körülbelül eléri a kétszázötven métert - hangsúlyozta Czinkné Sztán Anikó.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a pályarendszer környezetbarát, úgynevezett párnafás technológiával készült "a fák derekára", minimálisra csökkentve ezzel a növények sérülésének lehetőségét.

Forrás: MTI