Vágólapra másolva!
Augusztus 6-án, szombaton immár 25. alkalommal rendezik meg a Coca-Cola Balaton-átúszást, Révfülöp és Balatonboglár között.

Ez az erőpróba ma már a világ egyik legnagyobb teljesítményorientált szabadidős sporteseményévé nőtte ki magát, így a Balaton a sportágat szeretők egyik zarándokhelyévé vált. Az előjelek kedvezőek, hiszen az elmúlt években nagyszerű új részvételi csúcsok születtek: 2002-ben túlszárnyalták a korábban csak álomnak tartott tízezres indulói létszámot, hiszen az 5,2 kilométeres táv teljesítésre 10 031-en neveztek. Egy évvel később még ezt is sikerült felülmúlni, 10 731-en próbáltak szerencsét.

A szervezők augusztus 6-án reggel 7 órától a révfülöpi labdarúgópályán várják a jelentkezőket. Az első próbázók - ha az időjárás is úgy akarja - 8 óra 30 perckor, az utolsók pedig a tervek szerint 14 órakor rajtolnak el Révfülöpről. Az úszás útvonalát idén is a jól megszokott, hajókból és motorcsónakokból álló folyosó biztosítja majd.

Idén először az Európai Úszószövetség hosszútávúszó Európa-kupa-sorozata is csatlakozik a Balaton-átúszáshoz, de megjegyzendő, hogy a profik mezőnye az amatőrök előtt rajtol majd el 7 órakor a déli partról, hiszen ők tíz kilométert úsznak.