Vágólapra másolva!
Vágott András mindössze két éve űzi a jet-ski sportágat, de 20 évesen ma már kihagyhatatlan a válogatottból, s a hét végén kezdődő világbajnoki futamok egyik "meglepetésembere" lehet. Vágott nemcsak a magyar ranglistán szeretne élre ugrani, a vb-futamokon is a dobogós helyeket célozza meg.

- Mit visznek magukkal a vb-futamokra?
"Ami talán a legfontosabb, három darab jet-skit" - nyilatkozta a JAKO Sporthíradóban Vágott András. "Ebből kettő már négyütemű. Ilyenekkel még nem versenyeztem, de ha nagy lesz a hullám a tengeren, akkor ezeket veszem elő. Kíváncsi vagyok, arra, hogy mit tudnak ezek a négyütemű gépek. Most úgy gondoljuk, hogy a hullámosabb és hosszabb pályákon lehetnek jobbak. Ám kabalám nincs, csak és kizárólag magamban bízom."

- Az év első vb-futama a szardíniai Cagliariban lesz. Mivel utaznak?
- Természetesen autóval, az utánfutókon pedig ott lapulnak már a gépek. Nagyon sok időt venne igénybe, ha nem mi vinnénk a jet-skiket. Igaz, így több mint ezer kilométert kell majd levezetnünk, de így biztos, hogy időben ott lesznek a gépek. És még egy napom marad is a pálya tanulmányozására. Ennyi idő elég is.

- A magyar válogatott frontembere hosszú évek óta Gerencsér Csaba. Milyen a viszonyuk?
- Nagyon jóban vagyok Csabával, de ma már ő is tudja, nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni engem. Az idei hazai és külföldi viadalokon bebizonyítottam, hogy egyre jobb vagyok. A világbajnoki futamokon is természetesen egymás mellől rajtolunk majd, s azon leszek, hogy megverjem. Remélem, nem tűnök nagyképűnek, de talán már idén átvehetem a képzeletbeli "szalagot". Nem tagadom, itthon én szeretnék a legjobb lenni, a hat vb-futam után pedig szeretnék dobogós lenni az összetettben. Egyáltalán nem tartom lehetetlennek, hogy sikerül, csak a "technika" is bírja! Ugyanis, hol vb-, hol Eb-futamokon állunk rajthoz sorozatban.

A világbajnokság öt, míg az Európa-bajnokság három fordulóból áll. A magyar csapatot Gerencsér Csaba, Vass László, Sümegi László, Ónodi Attila és Vágott András alkotja.