Vágólapra másolva!
Megőrizte elsőségét Észtország a finnországi nejcipelő világbajnokságon. Immár nyolcadik éve kerül ki a győztes a balti országból.

Az idén tíz ország 40 párja állt rajthoz. A szereposztás egyszerű: a férfiaknak kell minél hamarabb végigcipelniük hölgy párjukat a 253 méter 50 centis távon, amely akadályokkal nehezített. Túl sok regula nincs, a legfontosabb alapszabály, hogy a nőnek legalább 49 kilót kell nyomnia, viszont nem muszáj feleségnek lennie.

Az idei bajnok a 25 éves Margo Uusorg és a 23 esztendős Egle Soll alkotta páros, amelyből Margo a férfi. 59 másodperc alatt juttatta célba barátnőjét, aki fejjel lefelé lógott a hátáról, lábait a férfi nyakába kulcsolva - ez a jól bevált észt figura. Az első díj: annyi sör, amennyit a nő nyom, továbbá egy mobiltelefon volt. Dennis Rodman egykori amerikai profi kosárlabdacsillag adta át, aki pár hónapja még azt mondta, hogy indulni akar a versenyen, ám időközben inába szállt a bátorsága, de a viadalra azért elment.

- Nem vagyok formában, és megsérülhet a hátam - magyarázta visszatáncolását, miközben megígérte, hogy jövőre tényleg indul, és edzésként gyerekeket fog cipelgetni.

A nejhordó vb-t amúgy vagy 9 ezren tekintették meg az idén. A legelsőt 1992-ben rendezték, mindig Sonkajarvi, egy eldugott finn falu ad neki otthont.