Vágólapra másolva!
Országos gyermeklovas-találkozót tartanak Orfűn most első alkalommal, s mint elhatározták, ezentúl minden évben lesz ilyen rendezvény - jelentették be szerdán Pécsett sajtótájékoztatón a szervezők.

Mint Hegyi Zsuzsanna, a Magyar Turizmus Rt. Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője, a június 30-tól július 3-ig tartói találkozó egyik szervezője elmondta, több helyi egyesület, lovasklub, valamint az orfűi önkormányzat közösen vállalkozott a gyermeklovas-találkozó megrendezésére. Az ország egész területéről érkeznek a négynapos rendezvényre 10-15 éves gyerekek.

A gyerekek közül kétszázan - az ország száz legjobb gyermeklovardájának tagjai - a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség vendégeiként vesznek részt a találkozón. Emellett a négynapos táborba még ugyanennyi, a lovaglás iránt érdeklődő tizenévest is várnak a rendezők.

Hegyi Zsuzsanna elmondta azt is, hogy a találkozóra 310 személyes lelátót, zsűritornyot, íjász-, valamint lovaspályákat építettek. A közel 20 millióba kerülő beruházás pályázati források, valamint helyi és környékbeli vállalkozók támogatásával valósult meg.

A négynapos találkozó keretében a résztvevők megismerkedhetnek a magyar lófajtákkal és hagyományokkal, valamint ekkor kerül sor az Első Nemzeti Lovaspark ünnepélyes átadására is.