Vágólapra másolva!
Dél-Korea világméretű lobbizásba kezdett azért, hogy az ősi koreai harcművészetből olimpiai sporttá lett tekvondó ne kerüljön ki az ötkarikás programból.

Szöuli delegáció kísérli meg a sportág nemzetközi pozícióinak erősítését azzal, hogy sorra felkeresi a befolyásosnak gondolt országokat, köztük az Egyesült Államokat, Argentínát, Finnországot és Mexikót még azelőtt, hogy július 8-án, a szingapúri közgyűlésen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szavaz az ötkarikás műsor esetleges megváltoztatásáról. Hasonló szándékkal a Koreai Köztársaság képviselői NOB-tagokkal és különböző nemzeti olimpiai bizottságok vezetőivel is találkoznak a következő hetekben attól tartván, hogy a tekvondó - a veszélyeztetett sportágak közé soroltatván - kihullhat a programtisztítás rostáján.

Ami bizonyos: a bemutató sportként két nyári olimpián is szerepelt tekvondó a 2000-es sydneyi ötkarikás játékokon már teljes jogú része volt a hivatalos programnak, s ez ügyben 2008-ban, Pekingben sem lesz változás, ám a távolabbi jövőt illetően akadnak kérdőjelek. Például azért is, mert a biztos pontnak számító dzsúdó mellé a küzdősportok közül a karate is olimpiai ambíciókat ápol, és ott akar lenni a 2012-es játékokon, ezt azonban alighanem csak "cseregyerekként", a tekvondó rovására teheti meg.