Vágólapra másolva!
Az Európa-válogatott tagjaként két magyar is készül a karatésok harmadik Világkupájára, amelynek hagyományosan Japán, jelesül az idén Oszaka ad otthont.

Az Európa-bajnok Török Dániel (plusz 80 kg) már meg is érkezett a színhelyre, mi több, túljutott az első, átmozgató tréningen. Szövetes Vera, a többszörös nehézsúlyú Európa-bajnok viszont munkahelyi elfoglaltsága miatt csak a jövő hét közepén tud elutazni a szigetországba. A mini delegáció vezetője Furkó Kálmán 6 danos mester, aki tagja a WKO hattagú technikai bizottságának, s a Világkupa után oktatóként vesz részt a világszövetség nemzetközi szemináriumán.

A férfi és női mezőnyben 3-3 súlycsoportban az összes kontinensről 16-16 versenyző áll tatamira június 18-án és 19-én a Vk bajnoki trófeáiért.

Az Európa-válogatott kategóriánként 3-3, míg Japán 4-4 karatékát indíthat a négyévente zajló viadalon, amelynek előző állomása a budapesti színhelyű és nagyon sikeres, 2001-es második Világkupa volt. A magyar fővárosban a női 60 kg-ban Sztankó Rita első, míg Motzer Melinda harmadik helyezést ért el. A női plusz 60 kg-ban Szövetes Vera szintén győzött, a martfűi Tóth Ivett pedig 4. lett.

Korai búcsú a régiós karate csapat-Eb-tőlsportx-mag20050607korai.htmlKarateshow a Margitszigetensportx-mag20050606karateshow.htmlSzezonzáró régiós karate csapat-Ebsportx-mag20050602szezonzaro.html