Vágólapra másolva!
Szombaton harmadik alkalommal rendezik meg a régiók karate-Európa-bajnokságát, a színhely ezúttal az új lipcsei Aréna.

A verseny a korábbi klubcsapatok Eb-jét váltotta fel, igazodva az Európai Unió regionális szemléletéhez.

Magyarországról férfi és női küzdelemben indul egy-egy csapat, míg a nagyobb országok, így Spanyolország, Franciaország és a rendező Németország - élve a lehetőséggel - minden kategóriában nagy létszámú együtteseket nevezett.

Szinák Attila szövetségi kapitány válogatottjában a férfiaknál Czimmer Péter (Patina SE), Nagy Zsolt (Pest-Budai SKC), Guba Milán (Shuhari), Burján Balázs (Shuhari), Szebeni József (Hontono Karate Akademia), Ruzsinszki György (Hontono Karate Akademia), míg a nőknél Klima Zsuzsanna (Erzsébetvárosi SE), Tóth Beatrix (Karate Klub Sporting Budo), Zsigmond Krisztina (TTC Yama) és Bódi Renáta (Topkids) kapott helyet.

A női válogatott a múlt évben az előkelő harmadik helyen zárt oly módon, hogy Klima és Tóth a döntőbe jutásért vívottat leszámítva minden meccsét hozta. Ha Tóthnak sikerül tartania az ez évi egyéni Eb-n mutatott formáját - ez tudniillik bronzot ért Tenerifén - és méretesebb ellenfeleivel szemben ki tudja használni gyorsaságát, illetve Klima is a tőle megszokott módon teljesít, idén is megvan az esély az éremre.