Vágólapra másolva!
Csomor Erika két héttel azután, hogy Debrecenben rövidtávon Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, megnyerte az olaszországi Barcisban vasárnap megrendezett hosszútávú duatlon-világbajnokságot.

A Budaörsi TK klasszisa az első, 16,5 km-es futást - Brassay Rékával együtt - a nyolcfős élbolyban fejezte be. A 80 km-es kerékpározás során előbb négy főre olvadt a vezető csoport, majd a táv végére két párra bomlott, s Takács Gyula tanítványa Ulrike Schwalbéval elsőként kezdhette meg a zárószámot, a 11 km-es futást.

A verseny a folytatásban izgalmasan alakult, hiszen a német duatlonista a féltávnál öt másodperces előnnyel rendelkezett, de Csomor ezt ledolgozta, az utolsó kilométeren pedig faképnél hagyta riválisát, aki végül hét másodperccel utána ért célba. Brassay Réka tizedik lett.

- Nagyon boldog és nagyon fáradt vagyok. Debrecenben mentálisan nem teljesen felkészülve szerepeltem, elégedetlen voltam az eredményemmel, ami azonban plusz energiát adott nekem a világbajnoki felkészülésre. A meleg időjárás nagyon megnehezítette a dolgunkat, s a második futás kezdetén holtponton voltam. De szerencsére sikeresen
megküzdöttem önmagammal. - mondta a viadalt követően a rövidtávon kétszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok Csomor, aki hosszútávon korábban két ezüstérmet szerzett a vb-ken.

A férfiaknál Benny Vansteelant révén belga siker született, s az egyetlen magyar induló, Dengel Gábor a 32. helyen végzett.

Eredmények:

nők:
1. Csomor Erika 4:14:33 ó
2. Ulrike Schwalbe (német) 4:14:40
3. Annie Emmerson (brit) 4:16:40
...10. Brassay Réka 4:30:07

férfiak:
1. Benny Vansteelant (belga) 3:40:59 ó
2. Marcel Zamora (spanyol) 3:44:46
3. Mark McKay (brit) 3:45:49
...32. Dengel Gábor 4:08:47