Vágólapra másolva!
2003 júniusában újabb magyar expedíció indul a Himalájára. A cél ezúttal a Hidden Peak és a Gasherbrum II. csúcsok meghódítása. A nyáron induló expedíció azonban több szempontból is rendhagyó mászásra készül.

A Magyar Gasherbrum expedíció 2003 - Nők 8000 méter felett sokszor hangoztatott célja, hogy a mászók biztonságban, ésszerűen haladva érjék el a csúcsokat, és kiemelten fontos az is, hogy a résztvevők bebizonyítsák, ilyen viszonylag nagy létszám mellett is tudnak csapatban együttműködni a magyar mászók.

Nők a csúcson/sport/x-mag/20021125konyvbemutato.htmlHalálos baleset a magyar Himalája expedíciónál/sport/x-mag/20020430halalos.htmlErőss: Egy órát töltöttem a világ tetején/sport/x-mag/20020606everest.htmlCsak Erőss Zsolt jutott fel az Everest csúcsára/sport/x-mag/20020527csak.html

Már magában az is nagy kihívást jelent, hogy egy alaptáborból két nyolcezres csúcsot kísérelnek meg elérni a hegymászók. Az expedíció további érdekessége még, hogy a két csúcsot vegyes technikával támadják majd. A Gasherbrum II-t (8035 m) klasszikus táborláncos, lassú, akklimatizációs technikával, míg a Hidden Peaket (8068 m) a már megalapozott jó akklimatizációval, úgynevezett könnyű súlyú (alpesi) mászással, egy esetleges nehezebb útvonalon szeretné elérni a csapat.

Forrás: Arany-Média
Gasherbrum II