Vágólapra másolva!
Guiness-rekordot állított fel Nick Árpád erőművész, aki 41 másodpercig tartott vissza két, teljes gázzal indulni akaró AN-2-es kisrepülőgépet vasárnap délután a zalakarosi repülőtéren.

A zalai fürdőváros füves magán-repülőterén a pünkösdi ünnepi forgatagban több száz érdeklődő előtt tette meg sikeres rekordkíséreltét Nick Árpád, illetve az egymásnak háttal álló két repülőgép pilótája.

Az egyenként 4-4 méter hosszú kötéllel az erőművészhez erősített AN-2-es gépek pilótái - a fékek fokozatos kiengedése közben - egyenletes startgázt adtak az 1000 lóerős motoroknak, de nem boldogultak a teljes erőbedobással koncentráló Nickkel. Az erőművész 41 másodpercig "tartotta féken" a repülőket - háromszor annyi ideig, mint két évvel ezelőtti első kísérletekor.

"Ilyen attrakció a világon még senkinek sem sikerült. Ez a Guiness-rekord volt az utolsó az életemben; mindent elértem az erőművészetben, a hajó- és kamionhúzástól a szkander-világbajnoki címig és nem kísérletezek már több rekorddal" - mondta az erőpróba után Nick Árpád, akinek zalakarosi produkciójánál a felesége segédkezett.