Vágólapra másolva!
A Magyar Darts Szövetség 2005. június 4. és 12. között az Európai Darts Unió égisze alatt, a sportág történetében először soft Európa-bajnokságot és Európa-kupát rendez.

Az eseménynek Sopron ad otthont - adta hírül a Nemzeti Sportszövetség kommunikációs irodája.

A szövetség 15 éves fennállása óta ez a legnagyobb volumenű hazai rendezésű nemzetközi megmérettetés, amelyen 15 nemzet közel 800 játékosa vesz majd részt.

Tény, hogy Eb-rendezésre először vállalkoznak, ugyanakkor eredményesség tekintetében a magyar dartsjátékosok Európa "élmezőnyéhez" tartoznak. 1993-ban a világbajnokságról már éremmel tértek haza, ami figyelemre méltó egy alig 2 éves sportági múlttal rendelkező nemzettől, s az elmúlt esztendők alatt 25 magyar versenyző 48 alkalommal állt Európa-bajnokságon a dobogó csúcsán. Ezek a számok önmagukért beszélnek, és egy sikeres rendezés nagymértékben határozná meg a darts sport jövőjét hazánkban.

Az ingyenesen látogatható rendezvényen minden érdeklődőt szeretettel várnak akár nézőként, akár játékosként, hiszen az Eb versenysorozatával párhuzamosan, a 8 napos rendezvény keretei között, a sportág hazai népszerűsítése okán számos olyan nyílt verseny kap helyet, amelyen indulhatnak azon lelkes "amatőrök" is, akik még csak ismerkednek ezzel a játékkal.