Vágólapra másolva!
Május 28-án Kőbányán rajtol az adidas streetball challenge versenysorozat 13. idénye, amelynek során ezúttal nyolc helyszínen kosárlabdázhatnak a vállalkozókedvűek.

A főváros X. kerületében sorra kerülő nyitányon - amelyen jelen lesz többek között Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos - kísérletképpen 15-18 évesekből álló diákcsapatok is elindulnak, s az iskolák közötti versengés a jövőben várhatóan országos szintre emelkedik.

"Az idén először nincs pontos dátuma a budapesti zárófelvonásnak, ugyanis a főszponzor jóvoltából egy tengerentúli meglepetésvendéggel szeretnénk kedveskedni a résztvevőknek, akivel még zajlik az egyeztetés" - mondta az esemény sajtótájékoztatóján Kucsera József, a szervezőbizottság elnöke, hangsúlyozva: Európában egyedülálló eredmény, hogy Magyarországon 1993 óta zajlik a népszerű utcai kosárfesztivál.

Az érdeklődők a lebonyolító városok adidas márkaboltjaiban, illetve a www.streetballnet.hu internetes oldalon nevezhetnek, ennek díja 2500 Ft/fő.

Meszlényi Róbert, az Európa-bajnoki pótselejtező előtt álló férfiválogatott szövetségi kapitánya a meghívóban foglaltaktól eltérően nem volt ott a tájékoztatón, de Bodrogváry Iván főtitkár az MKOSZ képviseletében kifejtette, hogy a férfi és a női nemzeti együttes felkészülése is rendben folyik.

"A szövetség az idén ünnepli meg az 1955-ös budapesti Eb-n szerzett aranyérem 50. évfordulóját, melyre igyekszünk valamennyi még élő tagot előkeríteni a világ minden tájáról" - tette hozzá.

a 2005-ös streetball-versenynaptár
május 28.: Kőbánya
június 12.: Debrecen
június 25.: Szekszárd
július 3.: Békéscsaba
július 10.: Paks
augusztus 13.: Körmend
augusztus 27.: Dombóvár.