Vágólapra másolva!
Szombaton az Elektromos Népfürdő utcai csarnokában rendezik meg a karate magyar bajnokságot, amely után összeáll a májusi, tenerifei Európa-bajnokságra utazó válogatott.

A délelőtt 10 órakor kezdődő program a formagyakorlatokkal indul, majd a három női kategória (53 kg, 60 kg, +60 kg), és a hat férfi súlycsoport (60 kg, 65 kg, 70 kg, 75 kg, 80 kg, +80 kg) küzdelmeire kerül sor. Zárásként pedig a nyílt kategória versenyeit rendezik meg, ahol súlyhatár nélkül állnak szemben egymással azok, akik itt is bajnoki érmekre pályáznak.

Az ob indulói között ott lesz a három legeredményesebb hazai versenyző, a tavaly két vb-bronzérmet begyűjtő Klima Zsuzsanna (+60 kg, ESE), az Eb-3. helyezett Tóth Beatrix (53 kg, KEK), illetve S. Kovács Ádám (65 kg, Maccabi Vívó és Atlétikai Club), aki ezüstérmes volt a monterrey-i világbajnokságon. Ők természetesen már többszörös magyar bajnokok is, s múlt évi győzelmük után mindhárman címvédésre készülnek szombaton.

S bár az ob eredményei is sokat nyomnak a latban abban a tekintetben, hogy kik utazhatnak a tenerifei Eb-re, Klimának, Tóthnak és S. Kovácsnak már biztos a részvétele a május 13-15. között megrendezésre kerülő kontinensbajnokságon. Azért, hogy versenyzőink itt minél jobban szerepeljenek, a héten még együtt edzenek a szerb válogatottakkal.

Így többek között a világbajnok Snezana Petroviccal (+60 kg) és az Európa-bajnok Milos Zivkoviccal (80 kg), akik két hét múlva szintén indulnak az Eb-n. Zoran Jerkovic, a szerbek szövetségi kapitánya az első közös edzés után elmondta, hogy örül a kapcsolatfelvételnek, s bízik a két válogatott további együttműködésében.