Vágólapra másolva!
Megérkezett Budapestre, s csütörtökön este egy előadást már meg is tartott a Holiday on Ice jégrevü. A szórakoztatóipar legnagyobb vándorprodukciója, amelynek előadásait már több mint 300 millióan látták (ez Guinness-rekord) pénteken és szombaton is fellép a Papp László Sportarénában. A nagy érdeklődésre való tekintettel újabb szektorokat is megnyitottak, így jegyek korlátozott számokban még kaphatók.

Az 1943-ban alapított Holiday on Ice a Hollywood című szuperprodukcióját hozta el Budapestre, ahonnan Pozsonyba, onnan pedig Prágába utazik kelet-európai turnéja során. A látványos díszletekkel, jelmezekkel, különböző fény és pirotechnikai elemekkel fűszerezett előadás során a közönség bepillanthat a filmgyártás teljes történetébe, a némafilmes korszaktól egészen a mai filmsikerekig.

A színpadon a régmúltból megelevenednek Charlie Chaplin, Fred Astaire, Audrey Hepburn, Marlon Brando, Elvis Presley és még sokan mások. A jégről többek között visszaköszön a Titanic és a Dirty Dancing, vagy éppen a Moulin Rouge előadása. Megjelennek a filmalkotás legmeghatározóbb sikerei: az akciófilmektől a musicalekig; a történelmi filmektől a vígjátékokig; a romantikus filmektől a sci-fi filmekig. Minden jelenetet az arra jellemző zenei kíséret egészít ki, s közismert filmzenék harsannak fel.

Forrás: [origo]

A filmvilág kulisszatitkait jégre vivő előadást igazi nemzetközi társulat mutatja be: bár a szereplők többsége amerikai, rajtuk kívül kanadai, dél-afrikai, francia, orosz, lengyel, cseh, s két magyar tagja is van a csapatnak. Gáspár Károly légtornászt a cirkusz világából csábították el, amikor a szombathelyi fiatalember még korcsolyázni sem tudott, de adtak neki két hónapot arra, hogy megtanuljon. Gál Dániel korcsolyázó pedig még inkább mesébe illően került be a produkcióba: elküldte a bemutatkozó VHS-kazettáját, megnézték, lehetőséget kapott, s élt vele.

A Holiday on Ice csütörtökön kora délután a média rendelkezésére állt a Papp László Sportarénában, s a produkció vezetői éppen Gál Dániel esete kapcsán jegyezték meg, hogy változatlanul keresik a tehetséges, fiatal korcsolyázókat. Akik kedvet éreznek ahhoz, hogy egy ekkora monumentális, hetven-nyolcvan főt utaztató produkcióval turnézzanak, azok bátran jelentkezzenek, s talán ők is bekerülnek a Holiday on Ice-ba.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a pénteki, valamint a szombati két előadásra a Papp László Sportarénában újabb szektorokat is megnyitottak, így jegyek korlátozott számban még kaphatók. A nézők számára fontos tudnivaló, hogy az előadásokra fényképezőgépet tilos bevinni.

Fábik Tibor