Vágólapra másolva!
Izsákon megtartotta első ülését a Magyar Lovasszövetség (MLSZ) március 5-én megválasztott elnöksége, amelybe a négy alelnökön kívül újításként a hat szakág vezetője is bekerült.

Az MLSZ vezető testületének nevében Farkas Sándor elnök hangsúlyozta, hogy az oktatásra és a tömegbázis növelésére kívánnak a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetni, egyúttal pedig a megyei szövetségek vezetőivel is szeretnének az eddiginél szorosabban együttműködni.

Farkas ugyanakkor szomorúan beszélt arról, hogy a Nemzeti Lovasprogramot előkészítő eseti bizottság befejezte munkáját, egyben elkészítette jelentését és a szükséges törvényjavaslatokat, az Országgyűlés azonban ezt "érthetetlen módon és minden magyarázat nélkül" levette napirendjéről.

A több évre szóló program elsődleges célja a lovaskultúra fejlesztése és társadalmi elfogadásának növelése, illetve ezen keresztül a hagyományőrzés, a vidékfejlesztés lenne. A bizottság eredetileg 400 millió forintot szeretett volna elkülöníteni a program finanszírozására az idei költségvetésben.