Vágólapra másolva!
A negyedik alkalommal megrendezett téli országos díjugrató-bajnokság döntője után sincs megállás a kaposvári Pannon lovasakadémián: péntektől vasárnapig ugyanis a Kaposvári Tavaszi Fesztivál keretein belül itt rendezik meg a Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató és díjlovagló viadalt.

Az érdeklődők több látványosnak ígérkező ugrószámot tekinthetnek meg, és újra lesz autós-lovas kombinált viadal is, amelyben az indulók előbb lovukkal, majd autóval mennek végig a kijelölt pályán.

- A lovasok számára mindenképpen izgalmas dolog, hogy a megszokottaktól eltérő versenyszámokban mérhetik össze egymással az erejüket. Természetesen itt is fontos a győzelem, de mégis más a tét, mint a többi versenyen. - jegyezte meg Szarka Ferenc versenyigazgató.

A hétvége fénypontja a vasárnap 15 órakor kezdődő Nagydíj-döntő lesz. A kétfordulós viadalon az elmúlt évekhez hasonlóan színvonalas küzdelem várható. A rendezők 60 lovas és 94 ló nevezését fogadták el, s a magyar élmezőny tagjain kívül szlovák és horvát lovasok is versenybe szállnak.

A program:

péntek:
8:30 ó: kis kör, I. minősítő
12:00 ó: Nagydíj, I. minősítő
14:00 ó: joker-ugratás
16:00 ó: díjlovagló fiatal lovas csapatfeladat
18:30 ó: Intermediaire, II. feladat

szombat:
8:00 ó: Szent György-díj
10:00 ó: Nagydíj
12:00 ó: kis kör, II. minősítő
15:00 ó: Nagydíj, II. minősítő
16:30 ó: Ride and Drive-show

vasárnap:
8:00 ó: Szent György-kűr
10:00 ó: Nagydíj-kűr
12:00 ó: kis kör, döntő
15:00 ó: Mesterek Tornája Nagydíj