Vágólapra másolva!
Budapestre jön a Holiday on Ice jégrevü, minden idők legsikeresebb szórakoztató show műsora, amelynek előadásait az elmúlt hatvan évben több mint 300 millióan látták a helyszíneken! A jégrevü április 7-9. között a Hollywood produkciójával lép fél a Papp László Sportarénában, ahol a tervek szerint négy előadás lesz.

A Holiday on Ice vitathatatlanul vezető szerepet játszik a jégrevük világában, s az élő szórakoztatóipar legnagyobb vándorprodukciója a földkerekségen. Az első fellépése az 1943-as karácsonyi ünnepek alatt volt - az egyesült államokbeli Toledóban (Ohio) -, s innen a Holiday elnevezés. Minden idők legnézettebb show műsoraként 1988-ban került be a Guiness-féle Világrekordok könyvébe, amikor a show 250 milliomodik nézőjét köszöntötték. 2003-ban látványos kampánnyal már a 300 milliomodik nézőt üdvözölték!

Az elmúlt években a prominens látogatók között volt János Károly spanyol király, a már elhunyt Husszein jordán király, Rainer herceg monacói uralkodó, s még számos állam- és kormányfő. A fellépők között pedig a műkorcsolya sport olyan kiválóságai is megfordultak, mint Katarina Witt, Robin Cousins, Norbert Schramm, Philippe Candeloro és Surya Bonaly.

A Holiday on Ice jelenleg öt produkcióval járja a világot, ezek a Fantasy, a Dreams, a Diamonds, a Diamond Dreams és a Hollywood. A társulatok műsoraiban hozzávetőleg hetven jégtáncos lép fel, s az előadások során váltogatott jelmezek száma eléri a hétszázötvenet. Az együttesek évente a világ 120 városában látogatnak el, s mintegy 1700 önálló előadást tartanak. A Holiday on Ice április 7-9. között Budapestre a Hollywoodot hozza el, amelynek tavalyi párizsi premierjén Roger Moore is fellépett.

A Hollywood revü témáját a nevéből adódóan természetesen a filmgyártás első számú központja, maga a filmvilág adja. Rendezője Anthony van Laast, a már említett Robin Cousins, az 1980-as egyéni olimpiai bajnok műkorcsolyázó pedig koreográfusként tagja a produkciónak. A fellépők között a legismertebb revüsztárok Craig Heath, Alicia Cavanaugh, Sherri Kennedy-Borowiecka, Slawomir Borowiecki, Michael Chack, Alekszander Szvetnyikov, Natalja Vulf, Lisa Michael, Forrest Ryan McKinnon, Carole Azario, Magdalena Komorowska, Radek Dostal, Oliver Pekar, s érdekesség, hogy a nemzetközi társulatnak a világhírű akrobata Gáspár Károly személyében magyar tagja is van.

Budapesten, a Papp László Sportarénában a tervek szerint négy előadás lesz: április 7-én és 8-án egy-egy, 9-én szombaton kettő. A speciális színpadkép kialakítása (érdekesség, hogy a jégfelületet nem választja el palánk a közönségtől) előadásonként 6000 jegy értékesítését teszi lehetővé. Belépők már 1900 forinttól kaphatók.

Fábik Tibor