Vágólapra másolva!
Újabb sztárral bővült az április 17-ei London-maraton mezőnyének névsora, miután a novemberi New York-maraton férfi győztese, a dél-afrikai Hendrik Ramaala is jelezte részvételét. A dél-afrikai klasszis 2:09:28 órával győzött New Yorkban, s áprilisban, az angol fővárosban is a sikerre tör, igaz, hihetetlenül nehéz dolga lesz.

A rajtlista alapján kijelenthető, hogy minden idők egyik legszínvonalasabb maratonijára van kilátás, hiszen Ramaala mellett az olimpiai bajnok olasz Stefano Baldini, a vb-címvédő marokkói Zsauad Garib, a világcsúcstartó kenyai Paul Tergat és honfitársa, a minden idők második legjobb eredményével rendelkező Sammy Korir is ott lesz a rajtnál.

Elképzelhető, hogy a már így is szenzációs mezőny további szupersztárral bővül: az etiópok kétszeres olimpiai bajnoka, Haile Gebrselassie korábban jelezte, komolyan fontolgatja az indulás lehetőségét. A férfiak versenye mellett a nőké is igazi csemegének ígérkezik, ugyanis a világcsúcstartó brit Paula Radcliffe, a címvédő kenyai Margaret Okayo, honfitársa, Susan Chepkemei és az ázsiai csúcstartó, kínai Szun Jing-csie is biztosan ott lesz a mezőnyben.