Vágólapra másolva!

Barlangfürdő-fejlesztés Miskolctapolcán

Az idén 820 millió forintot fordít a miskolctapolcai barlangfürdő fejlesztésére az üzemeltető Miskolci Vízmű (Mivíz) Rt. - mondta Vojtilla László, a Mivíz Rt. igazgatója.

Az évek óta tartó beruházás idén a negyedik üteméhez érkezett, a mostani fejlesztési terv két részben valósul meg. Az első, nettó 170 millió forintos beruházás részeként kibővítik a barlangfürdőt, ez magában foglalja a terápiás épület kialakítását, ahol a reumatológus orvosi szakrendelés mellett helyet kap a hidroterápia, a frissítő és orvosi masszázs, az iszapkezelés, az elektroterápia, a szauna és a szolárium.

A második szakasz 650 millió forint értékű, ebben a programban alakítják ki a szabadtéri medencéket és a szaunaparkot is.

A termál-barlangfürdő és környéke átfogó fejlesztési koncepciója 1997-ben készült el. A négy ütemre bontott fejlesztési terv harmadik szakaszát, a 600 négyzetméter alapterületű fürdőcsarnokot és a hozzá kapcsolódó egységeket a nagyközönség 2002 szeptemberében vehette birtokba; a negyedik rész várhatóan 2005. augusztus 31-ig készül el - közölte a Mivíz igazgatója.

Hozzátette: az eddigi fejlesztésekre mintegy 2 milliárd forintot költött a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő társaság. A pénz egyharmadát saját erőből, kétharmadát hitelből és pályázatok útján teremtette elő a cég.

"A teljes beruházással a miskolctapolcai barlangfürdő legalább 5 milliárd forintot ér majd" - mondta Vojtilla László.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évek munkálatai során a korábbi 1000 főről 1500 főre növelték a fürdő befogadóképességét, hullámfürdő, játszótér, új öltöző, új barlangi medence, szauna-liget, gyógymedence és fitneszterem is létesült.

- Tavaly csaknem félmillió ember kereste fel a létesítményt, az idei építkezés okozta kényelmetlenségek miatt azonban 20 százalékos visszaesésre számítunk - mondta az igazgató.